Luju.ro – ALATURI DE MARIANA RARINCA – Avocatul Dan Chitic

dan chitic avocatul

”Va invit pe voi toti, practicieni ai dreptului si simpli cetateni, ca, in mod tacut si cuviincios, cu respect pentru victima si cu speranta indreptarii pe calea cea buna a calaului, sa asistam la ceea ce se preconizeaza a fi executia publica a cetateanului Mariana Rarinca, una din putinele persoane care au avut curajul sa infrunte sistemul si exponentii sai… Nu lasati victima singura si nici calaul sa creada ca nu ne pasa”

Practicienii dreptului si cetatenii simpli sunt chemati, vineri 21 august 2015, la Curtea de Apel Bucuresti, acolo unde se va rejudeca apelul in cazul Mariana Rarinca. Pensionara tinuta 6 luni in arest preventiv, dupa o plangere a sefei ICCJ Livia Stanciu, si achitata apoi definitiv, risca o condamnare dupa ce judecatorii George Dorel Matei si Anamaria Tranca au admis contestatia formulata de DNA impotriva deciziei de achitare dispusa de judecatorii Damian Dolache si Risantea Gagescu. Este vorba despre singura contestatie in anulare facuta de DNA impotriva deciziilor de achitare, cel putin in ultimul an.

Cazul Mariana Rarinca si modul in care se incearca executarea pensionarei care a deranjat-o pe Livia Stanciu a starnit un urias interes in randul populatiei. Exista o uriasa sustinere fata de Mariana Rarinca, inclusiv magistrati exprimandu-si, in discutii private, revolta fata de ceea ce s-a putut intampla in acest dosar.

In acest context, avocatul Dan Chitic (foto) din Baroul Bucuresti a creat pe Facebook pagina „Alaturi de Mariana Rarinca impotriva abuzului si nedreptatii”.

Dan Chitic: „In mod tacut si cuviincios, cu respect pentru victima si cu speranta indreptarii pe calea cea buna a calaului, sa asistam la ceea ce se preconizeaza a fi executia publica a cetateanului Mariana Rarinca, una din putinele persoane care au avut curajul sa infrunte ‘sistemul’ si exponentii sai cu demnitate si curaj”

Avocatul Dan Chitic face apel la practicienii in drept si la oamenii simpli sa vina vineri la Curtea de Apel Bucuresti, intre orele 9 – 12, sa o sustina pe Mariana Rarinca si sa asiste la preconizata executie a unui om care a avut curajul sa infrunte un sistem. Dan Chitic atrage atentia ca in cazul Mariana Rarinca se poate ajunge la un nou examen picat de Justitia din Romania. De asemenea, Chitic avertizeaza in legatura cu riscul ca dreptatea sa ajunga sa fie impartita in functie de pozitia sociala si apartenenta la un sistem.

Iata apelul avocatului Dan Chitic:

Dosarul Rarinca este pe cale sa devina un alt caz in care ‘dreptatea’ se imparte in functie de pozitia sociala si/sau apartenenta la sistem, un alt examen pe care justitia noastra se pregateste sa il pice.

Desfiintarea hotararii de achitare pronuntate in apel ca urmare a unei Contestatii in anulare a DNA-ului (situatie atat de rar intalnita in alte spete), acodarea de termene de 5 zile in vacanta judecatoreasca pentru rejudecarea cauzei si, nu in ultimul rand, faptul ca Presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie este partea ‘vatamata’ de simplul cetatean Rarinca sunt elemente care ne impun concluzia ca suntem in fata unei situatii exceptionale. Una dintre acele situatii in care justitiabilul nu se afla in fata unui complet de judecata ci a unui pluton de executie!

Este motivul pentru care va invit pe voi toti, practicieni ai dreptului si ‘simpli cetateni’, ca, in mod tacut si cuviincios, cu respect pentru victima si cu speranta indreptarii pe calea cea buna a calaului, sa asistam la ceea ce se preconizeaza a fi executia publica a cetateanului Mariana Rarinca, una din putinele persoane care au avut curajul sa infrunte ‘sistemul’ si exponentii sai cu demnitate si curaj.

Veniti, nu lasati victima singura si nici ‘calaul’ sa creada ca nu ne pasa, caci va veni un ‘maine’ cand oricine dintre noi ar putea fi in postura de victima!”.

Sursa: Lumea Justiției

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *