Luju.ro – LIBER DUPA 262 DE ZILE – Senatorul Sorin Rosca Stanescu a parasit Penitenciarul Jilava dupa 9 luni

avocat dan chitic

Senatorul si jurnalistul Sorin Rosca Stanescu (foto) este liber din nou. Dupa noua luni de inchisoare, mai exact dupa 262 de zile, Rosca Stanescu a parasit, joi 25 iunie 2015, Penitenciarul Jilava, acolo unde fusese incarcerat in urma condamnarii la pedeapsa de 2 ani si 4 luni inchisoare in dosarul „Rompetrol”.

Tribunalul Ilfov a respins contestatia DIICOT impotriva hotararii Judecatoriei Sectorului 4, care, in 14 mai 2015, a dispus liberarea conditionata a lui Sorin Rosca Stanescu, aparat de avocatul Dan Chitic. Iata minuta Tribunalului Ilfov:

In baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b) Cod procedura penala raportat la art. 587 alin. 3 Cod procedura penala respinge ca nefondata contestatia formulata de PARCHETUL DE PE LANGA I.C.C.J. –DIRECTIA DE INVESTIGARE A INFRACTIUNILOR DE CRIMINALITATE ORGANIZATA SI TERORISM. Dispune punerea de indata in libertate a condamnatului de sub puterea MEPI nr. 1405/2014 emis de Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala. In baza art. 275 alin. 3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Definitiva”.

Condamnare cu executare, dupa achitare

Unul dintre cei mai vehementi contestatari ai lui Traian Basescu, Sorin Rosca Stanescu a fost bagat la inchisoare in toamna anului 2014. In 7 octombrie 2014, judecatoarele Cristina Craiu si Mihalea Nita de la Curtea de Apel Bucuresti l-au condamnat pe Sorin Rosca Stanescu la 2 ani si 4 luni de inchisoare cu executare.

Verdictul a fost dat in dosarul “Rompetrol”, Rosca primind 1 an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de utilizare a informatiei privilegiate si 2 ani inchisoare pentru constituire a unui grup infractional organizat, instanta aplicand si un spor de 4 luni, astfel incat pedeapsa finala a fost de 2 ani si 4 luni.

Interesant este ca, asa cum deja bine se stie, Rosca a fost condamnat desi la ultimul termen chiar procurorul de sedinta a cerut sa se constate interventia prescriptiei. Anterior, la fond, Sorin Rosca Stanescu, la fel ca si ceilalti inculpati, fusese achitat de judecatorul Constantin Marino Marin de la Tribunalul Bucuresti.

Sursa: Lumea Justiției

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *