Luju.ro – ROSCA E APROAPE LIBER – Judecatoria Sectorului 4 a admis propunerea de liberare conditionata a fostului senator PNL

sorin rosca chitic

Judecatoria Sectorului 4 a admis propunerea de liberare conditionata a fostului senator PNL, jurnalistul Sorin Rosca Stanescu, dupa sapte luni petrecute la inchisoare. Rosca Stanescu a fost condamnat in octombrie anul trecut la 2 ani si 4 luni de inchisoare de judecatoarele Cristina Craiu si Mihaela Nita de la CAB in dosarul “Rompetrol”, desi chiar procurorul a cerut sa se constate interventia prescriptiei. La fond, Rosca si ceilalti inculpati fusesera achitati (Minuta)

Fostul senator PNL, jurnalistul Sorin Rosca Stanescu (foto), este la un pas de eliberare. Judecatoria Sectorului 4 a admis, joi 14 mai 2015, propunerea de liberare conditionata a lui Sorin Rosca Stanescu, aflat in detentie la Penitenciarul Jilava.

Sentinta Judecatoriei Sectorului 4 nu este insa una definitiva, astfel ca Rosca Stanescu, reprezentat in instanta de avocatul Dan Chitic, va mai ramane o perioada dupa gratii.

In timpul sedintei, procurorul DIICOT a apelat la fel de fel de motive pentru a convinge instanta sa respinga liberarea conditionata. Unele dintre ele de-a dreptul aberante. Spre exemplu, procurorul a sustinut ca Sorin Rosca Stanescu nu trebuie eliberat pentru ca a continuat sa scrie din inchisoare. De asemenea, acelasi procuror a sustinut ca Rosca trebuie tinut in continuare dupa gratii invocand faptul ca acesta a formulat recurs in casatie impotriva deciziei de condamnare.

Iata minuta Judecatoriei Sectorului 4:

Admite propunerea de liberare conditionată privind pe petentul condamnat ROSCA STANESCU SORIN STEFAN. Dispune liberarea conditionata a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei inchisorii nr. 1405/2014 emis de Tribunalul Bucuresti in baza sentintei penale nr.726/2012.

Pune in vedere condamnatului dispozitiile art. 61 vechiul Cod penal privind revocarea liberarii conditionate.

Cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Masura dispusa se comunica Administratiei locului de detinere a inculpatului.

Onorariul aparatorului din oficiu va fi avansat din fondurile Ministerului Justitiei.

Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica azi, 14.05.2015”.

Condamnare cu executare, dupa achitare

Sorin Rosca Stanescu se afla la inchisoare din toamna anului 2014. In 7 octombrie 2014, judecatoarele Cristina Craiu si Mihalea Nita de la Curtea de Apel Bucuresti l-au condamnat pe Sorin Rosca Stanescu la 2 ani si 4 luni de inchisoare cu executare.

Verdictul a fost dat in dosarul “Rompetrol”, Rosca primind 1 an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de utilizare a informatiei privilegiate si 2 ani inchisoare pentru constituire a unui grup infractional organizat, instanta aplicand si un spor de 4 luni, astfel incat pedeapsa finala a fost de 2 ani si 4 luni.

Interesant este ca, asa cum deja bine se stie, Rosca a fost condamnat desi la ultimul termen chiar procurorul de sedinta a cerut sa se constate interventia prescriptiei. Anterior, la fond, Sorin Rosca Stanescu, la fel ca si ceilalti inculpati, fusese achitat de judecatorul Constantin Marino Marin de la Tribunalul Bucuresti.

Sursa: Lumea Justiției

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *